Nieuws

Nieuw Bestuur

24 maart is de algemene ledenvergadering geweest en zijn Elly en Anja afgetreden als bestuur, er is toen een nieuw bestuur gekozen. Het nieuwe bestuur bestaat uit:

Annemiek Wiersma – voorzitter

Sandra Gieling – secretaris

Koosje Bozelie – penningmeester

Monique Nieuweboer – ledenadministratie

Chantal Ruigrock – bestuurdslid

Wij als nieuw bestuur hebben onwijs zin om O.S.S. voort te zetten !

Afscheid oud bestuur Elly en Anja

24 maart 2021 heeft Elly de waarderingdspeld en een oorkonde van de gemeente Medemblik gehad uit handen van Joset Fit voor haar inzet van 32 jaar voor gymvereniging O.S.S ! Ook hebben we Anja in het zonnetje gezet voor haar jarenlange inzet voor de vereniging ! Ook Cor en Corinne hebben een aardigheidje gehad van ons als bestuur ! Vanavond hadden we de algemene ledenvergadering en zijn Elly en Anja afgetreden als bestuur .

Kan een afbeelding zijn van 2 mensen, staande mensen en buitenshuis

Interview Elly Noord Hollands dagblad

Ze ziet zichzelf als jong meisje nog met haar neus tegen het raam van de sporthal gedrukt staan. Dolgraag wilde Elly Dijkhuis gymmen, maar bij gebrek aan nieuwe leiding werd er een tijdlang geen les meer gegeven. Als twintiger pikte ze de draad op, om daarna als bestuurslid en leidster nog jarenlang verbonden te blijven aan de plaatselijke gymvereniging.
Even vreesde de nu 63-jarige Elly Dijkhuis dat de huidige generatie van O.S.S. ook voor een dichte deur zou komen te staan. Maar na een flinke zoektocht is er een nieuw bestuur én een nieuwe trainster gevonden. En dus heeft de inwoonster van Medemblik met een gerust hart afscheid genomen. ,,Ik ben heel blij dat de vereniging kan blijven bestaan. ”Dijkhuis kan zich nog goed herinneren hoe ze, zwanger van haar nu 36-jarige dochter Corine, halverwege de jaren tachtig nog een salto maakte. Met een stel andere oud-leden van de keurgroep waar ze in haar jonge jeugd deel van uit gemaakt had, was de geboren en getogen Medemblikse als twintiger weer begonnen met turnen. ,,Zij hebben daarna, in de loop der jaren, ook bijna allemaal in het bestuur gezeten” vertelt ze. ,,En zo zijn er nog een heleboel anderen die iets voor O.S.S. betekend hebben. Ook commissieleden, waar we altijd een beroep op konden doen voor hand- en spandiensten. Zij verdienen zeker ook een bedankje.”WaarderingsspeldZelf ontving Dijkhuis onlangs een waarderingsspeld van de KNGU. Want ze bleef de club ruim dertig jaar trouw. Van ’gewoon’ bestuurslid werd ze secretaris. En meer dan twee decennia lang stond ze als leidster in de zaal. Een tijdlang ook samen met haar dochter. ,,We zaten eerst in De Munt”, haalt Dijkhuis herinneringen op. ,,Maar we kregen steeds meer spullen. Een grote trampoline, een tumblingbaan. Dus toen zijn we naar De Muiter verhuisd. Daar was een veel groter materialenhok.”In haar beginperiode zaten er ook nog veel jongens op gym bij O.S.S. ,,Twee groepen zelfs. Daar heb ik heel veel schik mee gehad. Dan zei ik: ’Wie durft de Bonifatiustoren, waar we toen naast zaten, in te klimmen?’ Nou, dat wilden ze natuurlijk wel. Had ik bij de dumpstore een tweedehands parachute gekocht. Zo’n hele grote. Zouden we zogenaamd wel even van die toren af gaan springen. Uiteindelijk heb ik ervoor gezorgd dat we binnen in de toren met laddertjes omhoog mochten. Voor wie dat durfde. Zulke dingen vond ik prachtig. ”Handstand Haar vaste slogan tijdens de lessen die ze gaf: ’zet de wereld op zijn kop’. ,,Dan maakten ze een handstand. En uiteindelijk waren er grietjes die van de ene kant van de zaal naar de andere op hun handen konden lopen. Dat is toch geweldig.”Op een gegeven moment zette Dijkhuis het gymles geven op een lager pitje. Haar dochter, die ze nog wel assisteerde, had het stokje overgenomen. Toen zij er twee jaar geleden mee stopte, kwam de toekomst van de club in gevaar. Want ook het bestuur dunde flink uit. ,,En vindt maar eens nieuwe mensen”, zegt Dijkhuis, die tegelijk met penningmeester Anja Ammersken gestopt is. ,,Ik zal wat telefoontjes gepleegd hebben. Ik ben er wel trots op dat het uiteindelijk gelukt is. Marije Kors geeft sinds dit seizoen les. En er is een nieuw bestuur gekomen. Ik ben heel blij dat mensen het hebben opgepakt. De vereniging kan door, dus er hoeven geen kinderen meer met de neus tegen het raam te staan omdat ze zo graag de gymzaal in willen.”